Χαθήκαμε ...
Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από την τελευταία μας συνάντηση και είναι σαν να ήταν χθες. Όμως ποτέ δεν έπαψα να δημιουργώ, να ονειρεύομαι και να φαντάζομαι καινούργιες δημιουργίες με διαφορετικά σχέδια, υλικά και να κατασταλάζω σε συγκεκριμένα πλέον αντικείμενα που μου φέρνουν χαρά κάθε φορά που τα δημιουργώ.
Ευχαριστώ για τη βόλτα σας στη γειτονιά μου

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Μαθήματα μακραμέ 3

Και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα...όποιος καταφέρει αυτόν τον κόμπο έχει κατακτήσει και το μακραμέ....δεν είναι δύσκολος ,αλλά θέλει προσοχή πως θα περαστούν τα νήματα .Είναι ο αγαπημένος μου και λέγεται josephine knot .Μεταφράζεται όπως ακριβώς καταλάβατε Ιωσιφίνα....Σε αυτόν τον κόμπο χρειάζονται δύο νήματα .Ας τα ονομάσουμε για ευκολία ,αριστερό και δεξί. Δημιουργούμε θηλιά με το δεξί, περνάμε από πάνω του το αριστερό νήμα ,αμέσως μετά ακριβώς από κάτω και στη θηλιά που δημιουργήθηκε περνάμε το αριστερό μέσα και κάτω από το ίδιο του το νήμα και ξανά στο δεξί....σας μπέρδεψα;;;;;; Είμαι σίγουρη ότι δεν καταλάβατε τίποτα....Λυπάμαι αλλά είναι ο μόνος τρόπος να περιγράψω αυτόν τον κόμπο...Μόνο αν πάρετε δύο νήματα στα χέρια σας και επιχειρήσετε να το κάνετε αυτό, τότε μόνο θα σας φανεί απλό...Γιατί είναι πιο απλό από ότι φαίνεται....Καλή επιτυχία!!!!!Αφού έχουμε μιλήσει για τη αρχή και για όλους τους πιθανούς κόμπους και συνδυασμούς ,ας πούμε και για το τέλος ενός micro macrame όπως λέγονται τα κοσμήματα κυρίως. Και αυτό γιατί στα κοσμήματα το κλείσιμο είναι και το κυριότερο.Σε ένα μεγάλο έργο ,τοίχου για παράδειγμα το τέλος , μπορεί να είναι κρόσσια από τα ίδια τα νήματα ,φούντες ή περίτεχνα δεσίματα με τα νήματα που δουλεύουμε .Στα κοσμήματα όμως κάπως πρέπει να σώσουμε το έργο μας . Θα σας δείξω λοιπόν μερικούς κόμπους που μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν και για αρχή και για τέλος.
Οι κόμποι αυτή είναι οι απλές θηλιέςΚόμπος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για αρχή και για τέλος: Βαρελάκι .Αφού περάσουμε αρκετές φορές γύρω του το νήμα μόλις τραβήξουμε τα δύο νήματα θα σχηματιστεί ένα δέσιμο που είναι γνωστό ως βαρελάκι και φαίνεται καθαρά στο επόμενο σχήμα.
Τέλος είναι ένας κόμπος τελειώματος κυρίως που θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε τυλιχτό βαρελάκι στα αγγλικά θα τον βρείτε ως wrapped finishing knot


Ελπίζω να έδωσα μια ιδέα για αυτή την τεχνική και να βοήθησα .Θα χαιρόμουν ιδιαίτερα για αυτό! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου