Χαθήκαμε ...
Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από την τελευταία μας συνάντηση και είναι σαν να ήταν χθες. Όμως ποτέ δεν έπαψα να δημιουργώ, να ονειρεύομαι και να φαντάζομαι καινούργιες δημιουργίες με διαφορετικά σχέδια, υλικά και να κατασταλάζω σε συγκεκριμένα πλέον αντικείμενα που μου φέρνουν χαρά κάθε φορά που τα δημιουργώ.
Ευχαριστώ για τη βόλτα σας στη γειτονιά μου

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Μαθήματα μακραμέ 2...

Μαθήματα μακραμέ συνέχεια λοιπόν. 
Αυτόν τον κόμπο θα τον βρήκε στα αγγλικά ως lark's head sennit. Δεν ξέρω πως να σας τον μεταφράσω ακριβώς (και αν κάποιος ξέρει θα με διευκόλυνε και εμένα) και είναι ένας κόμπος εύκολος .Δημιουργείται όπως βλέπετε και από το σχήμα με δύο νήματα όπου το ένα μένει σταθερό. Δουλεύεται το ένα ως εξής: Το νήμα εργασίας όπως συνήθως λέγεται στο μακραμέ, περνάει πάνω από σταθερό και σχηματίζει θηλιά ανάμεσα στα δύο νήματα. Το ίδιο επαναλαμβάνεται με κάτω το νήμα εργασίας από το σταθερό


Στο παρακάτω σχήμα είναι ο επονομαζόμενος vertical half hitch ο κατακόρυφος μισός δηλαδή, που σχηματίζεται και αυτός με δύο νήματα ,ένα εργασίας και ένα σταθερό. Είναι από τους πιο απλούς κόμπους .Το νήμα εργασίας περνά πάνω από το σταθερό σχηματίζοντας τη θηλιά από όπου επαναλαμβάνεται η κίνηση.


Ο κόμπος αυτός είναι ένας εναλλασσόμενος κατακόρυφος διπλός.Θα τον συναντήσετε ως alternating half hitch  και δουλεύονται και τα δύο νήματα ταυτόχρονα ,αριστερά και δεξιά. 


Εδώ έχουμε άλλη μια παραλλαγή του κατακόρυφου κόμπου με τρία νήματα .Το μεσαίο νήμα μένει σταθερό και δουλεύονται τα ακριανά.Tο αποτέλεσμα θα μοιάζει με τον πλακωτό αλλά εννοείται ότι δεν είναι ίδιος.

Και μια που αναφέραμε και το πλακωτό κόμπο κατά κόσμο square knot, παρά κάτω έχουμε εναλλασσόμενους πλακωτούς κόμπους  με πολλά νήματα... Η χαρά του μακραμέ! 
 Για όλους εμάς που λατρεύουμε αυτήν την τέχνη η ομορφιά της έγκειται στη δημιουργία πολλών και διαφορετικών κατασκευών ....Από κοσμήματα μέχρι ταπετσαρίες τοίχων....Καλές δημιουργίες σε όλους


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου