Χαθήκαμε ...
Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από την τελευταία μας συνάντηση και είναι σαν να ήταν χθες. Όμως ποτέ δεν έπαψα να δημιουργώ, να ονειρεύομαι και να φαντάζομαι καινούργιες δημιουργίες με διαφορετικά σχέδια, υλικά και να κατασταλάζω σε συγκεκριμένα πλέον αντικείμενα που μου φέρνουν χαρά κάθε φορά που τα δημιουργώ.
Ευχαριστώ για τη βόλτα σας στη γειτονιά μου

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Κρεμαστά λουλούδια

Μια καινούργια ιδέα για να συμπληρώσει τις ήδη υπάρχουσες... Κρεμαστή παλέτα στον τοίχο για να ομορφύνει την είσοδο...


Τραπεζάκι ψηφιδωτό

Είναι η πρώτη κατασκευή ψηφιδωτού που είχαμε κάνει και για αυτό τη βλέπουμε με ιδιαίτερη αδυναμία.... 



Stencils

Η αρχή της δημιουργίας...


 

Βρήκαμε σχέδια stencil στο διαδίκτυο τα ξεπατικώσαμε σε αυτοκόλλητο χαρτί από τη μεριά του χαρτιού τα σχέδια, τα κόψαμε και τα κολλήσαμε πάνω στο έπιπλο αφού πρώτα το είχαμε βάψει στο ανοιχτό χρώμα και είχε στεγνώσει.Έπρεπε να στεγνώσει καλά για να μη φύγει το χρώμα... Στη συνέχεια το βάψαμε στο σκούρο χρώμα δύο με τρία χέρια και όταν στέγνωσε καλά, αποκαλύφθηκε το ακόλουθο αποτέλεσμα....



Διακόσμηση μπάνιου



 Κεραμικά στοιχεία που είχαν γίνει σε μαθήματα κεραμικής πριν τρία χρόνια και ήταν στην άκρη μην έχοντας βρει το χώρο τους... Και έτσι ξαφνικά, όπως έρχονται οι ιδέες έγιναν ένα διακοσμητικό μόμπιλε για το μπάνιο...


Η διακόσμησή μας ολοκληρώθηκε με ένα μακραμέ δίχτυ με κοχύλια που κρεμάστηκε από αλυσίδα.

Δαντέλα ή ....;


Ανυπομονώ για τη στιγμή που θα το ανάψω...
Περιμένοντας τον ηλεκτρολόγο...
Η ιδέα δική σας... η κατασκευή δική μας...
Σε ένα παλιό πετσετάκι περάσαμε ατλακόλ αραιωμένη και το αφήσαμε να στεγνώσει σε μια βάση μπολ. Για να είναι εφικτό να το ξεκολλήσουμε το μπολ το καλύψαμε με μεμβράνη κουζίνας. Όταν πήρε την τελική το μορφή, εμείς το βάψαμε στο χρώμα των τοίχων μας γιατί η λευκότητα του πλεκτού δεν ταίριαζε... Ανοίξαμε τρύπα στην εσοχή του ντουί και απλά το βιδώσαμε... έτοιμο!!

Λαμπατέρ

 Κανονικά αυτή την ανάρτηση έπρεπε να την χαρακτηρίσουμε ως μετατροπή αντικειμένου... Πήραμε αυτό το παμπάλαιο φωτιστικό και το μετατρέψαμε σε ένα καινούργιο μοναδικό κομμάτι....Αν πολλές ιδέες τις έχουμε δανειστεί από όλες εσάς, αυτή σας τη χαρίζουμε εμείς. Βλέπετε πως ήταν αυτό το λαμπατέρ.Πήραμε το καπέλο και του κάναμε ένα ωραιότατο κοφτό,από αυτά που έχουν τα κεντήματα. Ως λάτρες του κοφτού δε δυσκολευτήκαμε σε αυτό καθόλου.


το κοφτό...
 Στη συνέχεια βάψαμε τη βάση και το καπέλο...



Ομολογουμένως το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν να στεγνώσει η βάση... Αφού τελικά στέγνωσε της εφαρμόσαμε την τεχνική stencil -είναι αυτή που βάφεις πάνω από το χρώμα με κενό σχέδιο- το ίδιο σχέδιο κοφτό σε χρώμα ασημί για να είναι διακριτικό... Μια ασημί μπορντούρα και στο τελείωμα του καπέλου...και το φωτιστικό μας είναι έτοιμο!

Το βράδυ
Το πρωί

Βάζο decoupage

 

Αυτό το βάζο που διακρίνεται στο πάγκο εργασίας ,ήταν ένα γυάλινο κίτρινο βάζο που η αρχική του μπογιά είχε καταστραφεί τόπους τόπους και ήταν σαν μπαλώματα..Ή θα πετύχαινε το decoupage ή θα πήγαινε εκεί που αρχικά είχε αποφασιστεί... στη χωματερή! Το βάψαμε ανοιχτόχρωμα και εφαρμόσαμε την τεχνική με το ίδιο σχέδιο χαρτοπετσέτας που βάλαμε στα καδράκια....Τελικά δικαιωθήκαμε γιατί αφού περάσαμε και το βερνίκι έδειξε και αναδείχτηκε πολύ η δουλειά του. Μια σκέψη είναι να γίνει βάση για πορτατίφ... Εσείς τι λέτε;


Δίσκος σερβιρίσματος


Πήραμε έναν παλιό ξύλινο δίσκο σερβιρίσματος και εκεί που λέγαμε ότι θα πάει στα σκουπίδια τον μετατρέψαμε σε ένα πολύ όμορφο αξεσουάρ κουζίνας....Τον βάψαμε σε έντονο μπλε σαν βάση και προσπαθήσαμε να κάνουμε την τεχνική της παλαίωσης....Τεχνικά δεν ξέρουμε αν πέτυχε ,αλλά αισθητικά δείχνει πολύ ωραίος. Αφού στέγνωσε καλά το χρώμα ,το περάσαμε με κερί - στα σημεία που θέλαμε να φαίνεται η παλαίωση- και από πάνω το ανοιχτό χρώμα....Όταν στέγνωσε και αυτό ,το τρίψαμε με γυαλόχαρτο και εφαρμόσαμε ντεκουπάζ με χαρτοπετσέτα στα σημεία που θέλαμε... Σαν τελική επεξεργασία το περάσαμε βερνίκι.